Pages

Sunday, October 11, 2009

raya!! raya!! raya!!

10/10/2009

Tarikh keramat nih!!..this is the day, FIRST TIME!! aku wat open hse kat umah ku bwat kwn2 ku...hehe.nda caya kamu??..fes tym ne ak wat, jd ak pun agak celaru juga la sbb nda taw mo bikin pa kan..hakhak..nasib la ada azridah (tengkiu la eda!! i lap u lah!!!) tulung2 aku d dapur. awal ne dia dtg. jm 8 lebi sda dtg..Open hse ak jam 11...so, dlm 11 lebi tu dtgla desi, apis,...

maka durang ajad lmbt smpi, bangas aku tggu durang..lapar sda ni...tabah jua kunun menunggu. jadi, dlm mengisi masa tggu member tu, kmi pun perasan la skijap jd budak2 dgn menggayakan posing2 d motor menan adik aku..hahaha. antra gmbr2 seperti dibawah itu, si azridah dgn motor nya,.... rempit kunun dia blang..sbr ja la aku...hahaha...paca prut ketawa!!

eda merempit??.hehe

so, bila suma pun da smpi, makan laa kitorang!!....lapar, ak pun join makan laa....penat menunggu.hehe...so ne antra lauk yg di masak ole aku + azridah + mami...yg dlm mngkuk tu, smbal belacan..hehe...sedap tau!!! bgga jg la masak sndri..hehe..
after dat, da kenyang, suma pun bt aktiviti membisingkan ruma aku! haha... ada yg main keyboard, main gtar, tv lg tepasang, mengantam bilik ak pun ada!hahaha.... paning pala aku byk bunyi..trs ak kasi mati tu tv.haha...since ruma ak kira ada peralatan muzik, plus2 lg member2 aku ne suma suka men muzik, nahh...bsing la ruma!!...

long after dat, durg ne mua beransur laa...tggl la kami 5 org.yg betuahnya, durang ne dpt karoke!! haha..sbb lepas yg lain jalan, bru ak psg tu karoke....uinaaaa, jan ckap la ruma ak cmana bisingnya....hahhaa...ada byk gmbr ak amik tu, tp mls la ak mau upload byk2 cni.. ada waja bida aku.hahaha.


aku, mat, n azad ( singer of the day!)

singer of the day kompem la eda n ajad...pantang jumpa mic, abis suma CD dinyanyi...lagu dusun pun ada jugak!! hahah...lawak ne... bila mama aku d luar, slow kunu sora durg, skali mama ak masuk dpur, kuat balik sora..hahah!! gila2... malu la kunun...ak nda byk nyanyi. kasi can ba sm durang... free k-box tuu.. haha.puas ak kbox d ruma. jd kasi can sm yg kurang upaya...haha!! ngam kah? guess wat, jam 6 ptg baru mau berenti!! dr tghari durang melalak, smpi jam 6..bule thn la durg ne...kagum aku....hahahaa...baru, lagu2 lama ba dilayan..haha!!itu pun berenti sbb da maghrib, bapa aku pun signal2 berenti sda..haha.but the whole day was soooooooo funn!!! ada video, tp mls ak kc upload cni...yg pnting korg tau, the whole day was fun 4 me!hikhik :D

11/10/2009

ni kejadian arini ni..... aku gi ruma beddarry....open hse kan dia...hehe.. aku igt open hse yg kami2 ja, skali rupanya... nda pula. ada lg tetamu lain. tekajut aku, igt aku sala ruma..hahaha..lawak ne... bingung ak depan ruma [bida la ba waja bingung aku tu] skali tenampak kakak c beda, bru aku kompem btul ruma.hehe. C beda ne cam katering, jd, makanan? ok laaa...tau jg ak ne nda memili btul. antam seja, yg penting kanyang perut suka hati!! hahaha...

dr kiri : fiza,desi,cyekin,eda,beda,nabil

ni la waja2 cewek2, kwn2 ak laa...jan kmu cari aku mana. tym tu aku tgh pili2 lauk...hahaha.. mls ak begambar kalo ak sda mengadap mkanan ne..haha..gurangas kan...huhu. cyekin tu member durg beda dr sm2 sanzek lg.. jd ngam la tu kali ak nda da, org luar ba aku ne...huhu..biarla..tp lawa jg gmbr ne kan??...besa....tgukla kemra sepa.ahak!

ooOO...lehan bt pa tuu????
[ gmbr kendid lehan, begayut sm cewek tersayang la tu...sapa lg;P, kan mija?hakhak]

suda mkn mestila gmbira...haha..wei,bukan piring ak tu byk2!.ak 1 ja ba!


ni la mereka2 yg bosan xtau mo bikin apa lepas mkn..haha.. ni piring??..perangkap tu... perangkap lalat.hahaha.. bosan kan, nda da mau bikin apa2, maka, bikin aktiviti sendri iaitu menangkap lalat.hahaha. c mat la sandi, siap kasi lemas lg tu lalat..haha! ktawa ja ak tguk!.. si ajad pla, kasi lemas lg tu lalat [durg letak dlm gelas] kasi tsunami kunun... kili btul durg ne.haha.aktiviti tu ba, sandi~~hahaha...

lalu, nda lama, bp ak pun smpai, jadi jalan la aku....hehe...kakak c beda kc angpau lg 5 rggt.hehe.sbnarnya itu la ba tu sbb aku dtg tu..angpau...hahahah!!!...thun lalu 10 rgt durg blang...thun ne 5, nda pa la. besukur sda aku. hahaah!! gila2...

2 hari ne penat kepala aku bergumbira!...ni la ne, aktiviti pelajar stpm...lek, bkan slalu...haha..yg pntg, ENJOY~~~~ ;D

-aku yg sot...-

1 comment:

♥ me_eyanz ♥ said...

nice pic!!haha!!
pndai ko snap ah!!
ehem..
cian nah mua laki aku tuu..
hahah!!pdn muanya!!!=p
jeles aku..siuk ehh kamuu!=]